Thai Masszázs Neked

Összhangban önmagaddal

8+1 SZABÁLY, HA MASSZÁZSRA MÉSZ

2017. március 30. 14:17 - Thai Masszázs Neked

Néhány tipp a biztos ellazulásért

Néhány ember már megfordult a kezeim alatt és van egy pár dolog, amit szeretnék megosztani azokkal, akik még nem. Persze, ez nem csak az én (mint masszőr) érdekeimet fogja képviselni, hanem masszőr kollégáim is szerintem hálásak lesznek. 

Ha rutinos masszázsra járó vagy, lehet ezek számodra evidensek, bár azért nem árt átfutni, ki tudja. Mindig tanul az ember. ;)

_dsc6880.jpgKép: www.facebook.com/thaimasszazsneked

1. Kapcsold ki a telefonod!

Nem, nem rezgőre! Kapcsold ki! Vagy legalább némára. A TE érdekedben mondom. Hidd el, baromi rossz, amikor már végre lenyugodtál és mindent elengedtél és épp némileg elszunyókáltál és akkor egyszer csak berezeg, ne adj' Isten CSÖRÖG a telefonod. Pffúú. Egyrészt annyi az egésznek, eszedbe jut minden, amitől az eltelt 15 perc óta próbálsz megszabadulni, agyoncsapva a relaxálást és igaz, ami igaz, engem is kizökkentesz. És mivel az nekem nem túl jó, az neked se lesz az. Ilyenkor én is teljesen rád hangolódok, hogy a lehető legjobb élményben legyen részed, ezért érdemes a zavaró tényezőket kiiktatni.

2. Hagyj időt magadnak!

Lehetőleg úgy időzíts, hogy ne kelljen rohannod. A masszázs vége nagyjából megegyezik azzal, mintha egy kiadós alvás, vagy pihenés után magadhoz térnél. Nem megy az sem azonnal. Először kinyitod a szemed, elkezded mozgatni a végtagjaidat, majd szép lassan felülsz. Megújulást, kilazulást, frissességet fogsz érezni, ami lássuk be, hogy akkor jó, ha ki tudjuk élvezni és nem úgy, mint a katonaságnál, hogy riadó és azonnal felpattanni. Jó, persze nem fogsz még egy órát hullapózban feküdni, de azért plusz 5-10 percet szánj rá, hogy visszatérj a jelenbe.

3. Úgy öltözz, hogy ne feszengj!

Mint ahogy azt már egy korábbi bejegyzésben olvashattad, a különböző masszázsformákhoz különböző öltözet is kell. Például, száraz masszázshoz valami kényelmes, pamut melegítő, leggings, vagy rövidnadrág pólóval, felsővel. Olajos masszázshoz csak egy alsóneműt viselsz. Ebben az esetben érdemes egy olyan darabot választani, ami kényelmes és nem feszengsz benne. Hölgyek esetében, ha pl. tangát hordanak, de úgy gondolják, hogy nem szeretnének a masszázs során abba lenni, akkor hozzanak magukkal egy hagyományosabb fazonú alsóneműt, amit átvesznek a masszázs előtt. Természetesen nem a masszőr előtt kell öltözködni, így ez könnyűszerrel megoldható. 

_dsc6946.jpgKép: www.facebook.com/thaimasszazsneked

4. Nem árt, ha rendbe szeded magad előtte.

Nos, kényes téma... és egy része inkább a hölgyekre vonatkozik. Amennyiben szőrös a lábad, a masszőr nem fog szólni, végzi a munkáját, ám, ha belegondolsz, akkor neked is jobb, ha előtte elvégzed a szőrtelenítést. Egyrészt nem kell mentegetőznöd, hogy jaj, izé, elnézést, másrészt, hidd el, a masszőr is örül neki, ha a lehetőségekhez mérten ápolt testtel találkozik. Mondjuk ha lábmasszázsra mész (és itt most már az urak is bekapcsolódnak), akkor sem árt, egy minimális házi pedikűr (sarokreszelés, körömvágás). Neked sem kell aggódnod, hogy mit szól a masszőr és ő is jobban érzi magát. 

5. Mosdó!

Mielőtt elkezdődik a masszázs, akármennyi idő is, mindenképp menj el előtte WC-re. A masszázs serkenti a nyirokkeringést és a méreganyagok távozását, aminek egyik kiválasztó szerve a vese. Nem éri meg azon görcsölni, hogy még 25 perc és megkönnyebbülhetek. Erről ennyit.

6. Ékszert levenni!

Elfogadható, az az érvelés, hogy a masszázs alapvetően egy nagyon naturális, egyszerű feltételeket igénylő, természetes kezelés. Nem nagy eszközigényű, hiszen nagyrészt egy masszőrre és egy masszírozottra van hozzá szükség. Éppen ezért, meg a masszőr munkáját könnyítvén, vedd le az ékszereidet (óra, gyűrű, karkötő, fülbevaló, bokalánc stb.). A masszázsélményt csak fokozza, ha mindjobban a természetes, puritán éneddel éled meg a folyamatot mindenféle áthidalandó akadályok nélkül, amelyek nem csak a masszőrt zavarják, de így téged is kizökkenthet a pihenésből.

driftwood-jewellery-hanger-2.jpgKép: www.driftwooddreaming.co.uk

7. Férfi vagy nő?

Bizony a masszázs testi kontaktussal jár: tehát a masszőr hozzád fog érni. Ha olajos masszázst választasz, akkor még ruha sem lesz rajtad. Evidens, de azért nem árt, ha felidézed ezeket, mielőtt masszőrhöz mennél. El kell döntened, hogy női vagy férfi kezek alatt tudsz jobban ellazulni. Kipróbálhatod mindkettőt, de abban az esetben nem érdemes kísérletezgetni, ha valamelyik nem felé egyértelmű ellenállásod van. Ugyanis akkor borítékolható, hogy nem fogod élvezni a masszázst. 

8. Otthon vagy nem otthon? Ez itt a kérdés.

Ha olyan masszőrhöz készülsz időpontot foglalni, aki házhoz is megy, akkor érdemes átgondolni, hogy inkább hozzá menj, vagy ő jöjjön. Ugyanis már mindkét verzióval találkoztam: van, aki azt mondja, hogy ő jobban szereti otthon, mert az a saját kis kialakított környezete, biztonságban érzi magát, jobban ellazul. De volt már olyan is, amikor valaki kifejezetten kérte, hogy hozzám jöhessen, mert ő otthon nem bír lazítani. Jönnek a folyamatos gondolatok, hogy mit kéne még csinálnia, az ismerős (és bosszantó) hangok a szomszédoktól és így képtelen kikapcsolni. Márpedig itt kezdődik a dolog sikeressége.

+1 Mégsem jó az időpont.

Kérlek, ha mégsem jó az időpont, akár te mész, akár hozzád megy a masszőr, MONDD LE! Csak egy telefon, vagy sms, vagy chat üzenet vagy email, vagy bármi, de az időbeosztás neked is fontos. Ez alapvető tisztelet egymás felé. A masszőr tuti szólni fog neked, ha valamiért nem tudna menni hozzád, hiszen állandóan a naptárát bújja, így nem tud elfelejteni.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha érdekelnek babás tartalmak is, akkor látogass meg a Babagyúró weboldalon, a Babagyúró blogon, a Facebook, valamint az Instagram oldalamon is. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thaimasszazsneked.blog.hu/api/trackback/id/tr112387509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása