Thai Masszázs Neked

Összhangban önmagaddal

MIT TAKAR A HOLISZTIKUS EGÉSZSÉGSZEMLÉLET ÉS HOGYAN ÉLJÜNK VELE?

2017. július 04. 22:51 - Thai Masszázs Neked

Egyre elterjedtebb, az a nézet, hogy az embert egészében kell vizsgálnunk. Ez azt jelenti, hogy az ember maga egy egész, melynek egységét a test, a lélek és a szellem adja. Ez a holisztikus szemlélet. Nem csak a betegségre koncentrál a gyógyító, hanem a betegség okára, annak helyreállítására és az egészséges állapot fenntartására is. Sőt, a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektet.

maxresdefaultuj.jpg

A WHO definíciója szerint az egészség a teljes testi, szellemi és szociális jólét állapota, nem pusztán a betegség vagy fogyatékosság hiánya.  Az Egészségügyi Világszervezet is ezt a holisztikus szemléletmódot tükrözi, vagyis azt, hogy az egészség nem pusztán a szervezetünk betegségtől mentes állapota, hanem a minket körülvevő anyagi, szellemi, lelki javak olyan szintű léte, amely számunkra kielégítő.  Arra kell törekednünk, hogy környezetünket úgy alakítsuk ki, gondolok itt az embertársainkra, munkánkra, hobbinkra, életvitelünkre stb., hogy az bennünk pozitív energiákat indítson el és vonzzon. Mit jelent ez?

leaf-and-stone.jpg

  • Étkezzünk egészségesen. Válogassuk meg tányérunk tartalmát mind minőségben, mind mennyiségben. Testünk fellélegzik és hálás lesz a minőségi ételért.
  • Tanuljuk meg elengedni a dolgokat. A negatív történések, emlékek, a harag mind negatív töltetű dolgokat vonzanak. Próbáljunk meg ezektől megszabadulni, mert az ezeken való rágódás számtalan betegség okozója lehet.
  • Sportoljunk! Mert a mozgás felüdíti a testet és a lelket. Az ízületek legnagyobb ellensége a mozgásszegény életmód. Ha szép idő van, pl. sétáljunk inkább egy megállót hazafelé.
  • Találd meg azt, ami kikapcsol. Keress egy hobbit. Legyen az zene, tánc, barkácsolás, olvasás, kertészkedés, síelés, úszás, kötés, horgolás, társasozás stb. mindegy, a lényeg, hogy örömet okozzon és feltöltsön. Erőt adjon, melyből merítve átvészelhetjük a kellemetlenebb időszakokat.
  • Próbáljunk meg pozitívan gondolkodni. Mindig. Tudom, néha nagyon nehéz. De ha belesüppedünk az önsajnálatba és nem keressük a kiutat és a megoldást, nem lesz jobb. Sőt! Fogd fel a rossz dolgokat tapasztalatnak, leckének, amiből tanulhatsz és meríts belőlük erőt. Meglátod, legközelebb könnyebb lesz.

mecseses.jpg

  • Tanulj meg pihenni, relaxálni. Próbálj meg elcsendesedni. Nem is olyan könnyű feladat ebben a zajos világban. Pedig sokszor annyi elég lenne arra, hogy tisztázd magadban a dolgaidat, hogy csendben lefekszel, behunyod a szemed és hallgatod a lélegzésed. Figyelsz a testedben áramló vérre, a szíved dobogásaira. Elmerülsz önmagadban. Lenyugszol és másképp látod majd a kérdéseket és a válaszokat. Nincs erre időd? Legyen! Nem megy egyedül? Segítek! A masszázs kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy kicsit befelé fordulj. Több okból is előnyös, hiszen ha elmész valahova masszázsra, vagy a masszőrt hívod magadhoz, akkor az az idő, amíg a masszázs tart „rákényszerít” arra, hogy ne foglalkozz mással. Ne ugorj fel az ágyról, hogy „jaj, még ez is eszembe jutott”. Emellett egy igazán csodás élményben lehet részed és még ki is lazulsz. :) Gondolkozz felelősen és előzd meg a problémákat! Adj magadnak időt a pihenésre, a feltöltődésre, a szellemi és testi egészségre. Mert a megelőzés mindig hatékonyabb és költségkímélőbb, mint amikor már a meglévő bajt kell orvosolni.
  • +1 Mosolyogj! Sokkal szebb vagy tőle, a kedved is jobb lesz és mások hangulatán is javíthatsz vele. ;) Próbáld ki! :)

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha érdekelnek babás tartalmak is, akkor látogass meg a Babagyúró weboldalon, a Babagyúró blogon, a Facebook, valamint az Instagram oldalamon is. 

Képek hivatkozásai: https://www.youtube.com, https://activevegandotorg.wordpress.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thaimasszazsneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9512641809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása