Thai Masszázs Neked

Összhangban önmagaddal

MIT TAKAR A HOLISZTIKUS EGÉSZSÉGSZEMLÉLET ÉS HOGYAN ÉLJÜNK VELE?

2017. július 04. 22:51 - Thai Masszázs Neked

Egyre elterjedtebb, az a nézet, hogy az embert egészében kell vizsgálnunk. Ez azt jelenti, hogy az ember maga egy egész, melynek egységét a test, a lélek és a szellem adja. Ez a holisztikus szemlélet. Nem csak a betegségre koncentrál a gyógyító, hanem a betegség okára, annak helyreállítására és az egészséges állapot fenntartására is. Sőt, a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektet.

maxresdefaultuj.jpg

A WHO definíciója szerint az egészség a teljes testi, szellemi és szociális jólét állapota, nem pusztán a betegség vagy fogyatékosság hiánya.  Az Egészségügyi Világszervezet is ezt a holisztikus szemléletmódot tükrözi, vagyis azt, hogy az egészség nem pusztán a szervezetünk betegségtől mentes állapota, hanem a minket körülvevő anyagi, szellemi, lelki javak olyan szintű léte, amely számunkra kielégítő.  Arra kell törekednünk, hogy környezetünket úgy alakítsuk ki, gondolok itt az embertársainkra, munkánkra, hobbinkra, életvitelünkre stb., hogy az bennünk pozitív energiákat indítson el és vonzzon. Mit jelent ez?

leaf-and-stone.jpg

  • Étkezzünk egészségesen. Válogassuk meg tányérunk tartalmát mind minőségben, mind mennyiségben. Testünk fellélegzik és hálás lesz a minőségi ételért.
  • Tanuljuk meg elengedni a dolgokat. A negatív történések, emlékek, a harag mind negatív töltetű dolgokat vonzanak. Próbáljunk meg ezektől megszabadulni, mert az ezeken való rágódás számtalan betegség okozója lehet.
  • Sportoljunk! Mert a mozgás felüdíti a testet és a lelket. Az ízületek legnagyobb ellensége a mozgásszegény életmód. Ha szép idő van, pl. sétáljunk inkább egy megállót hazafelé.
  • Találd meg azt, ami kikapcsol. Keress egy hobbit. Legyen az zene, tánc, barkácsolás, olvasás, kertészkedés, síelés, úszás, kötés, horgolás, társasozás stb. mindegy, a lényeg, hogy örömet okozzon és feltöltsön. Erőt adjon, melyből merítve átvészelhetjük a kellemetlenebb időszakokat.
  • Próbáljunk meg pozitívan gondolkodni. Mindig. Tudom, néha nagyon nehéz. De ha belesüppedünk az önsajnálatba és nem keressük a kiutat és a megoldást, nem lesz jobb. Sőt! Fogd fel a rossz dolgokat tapasztalatnak, leckének, amiből tanulhatsz és meríts belőlük erőt. Meglátod, legközelebb könnyebb lesz.

mecseses.jpg

  • Tanulj meg pihenni, relaxálni. Próbálj meg elcsendesedni. Nem is olyan könnyű feladat ebben a zajos világban. Pedig sokszor annyi elég lenne arra, hogy tisztázd magadban a dolgaidat, hogy csendben lefekszel, behunyod a szemed és hallgatod a lélegzésed. Figyelsz a testedben áramló vérre, a szíved dobogásaira. Elmerülsz önmagadban. Lenyugszol és másképp látod majd a kérdéseket és a válaszokat. Nincs erre időd? Legyen! Nem megy egyedül? Segítek! A masszázs kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy kicsit befelé fordulj. Több okból is előnyös, hiszen ha elmész valahova masszázsra, vagy a masszőrt hívod magadhoz, akkor az az idő, amíg a masszázs tart „rákényszerít” arra, hogy ne foglalkozz mással. Ne ugorj fel az ágyról, hogy „jaj, még ez is eszembe jutott”. Emellett egy igazán csodás élményben lehet részed és még ki is lazulsz. :) Gondolkozz felelősen és előzd meg a problémákat! Adj magadnak időt a pihenésre, a feltöltődésre, a szellemi és testi egészségre. Mert a megelőzés mindig hatékonyabb és költségkímélőbb, mint amikor már a meglévő bajt kell orvosolni.
  • +1 Mosolyogj! Sokkal szebb vagy tőle, a kedved is jobb lesz és mások hangulatán is javíthatsz vele. ;) Próbáld ki! :)

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha érdekelnek babás tartalmak is, akkor látogass meg a Babagyúró weboldalon, a Babagyúró blogon, a Facebook, valamint az Instagram oldalamon is. 

Képek hivatkozásai: https://www.youtube.com, https://activevegandotorg.wordpress.com

Szólj hozzá!

"ÚGY DÖNTÖTTEM BOLDOG LESZEK, MERT AZ NAGYON EGÉSZSÉGES."

2017. június 02. 20:41 - Thai Masszázs Neked

És TE?

​"Úgy döntöttem boldog leszek, mert az nagyon egészséges."

Voltaire

És amúgy tényleg. Remek kiindulási alap. A dolgokhoz való hozzáállásunk alapjában határozza meg kedvünket, jellemünket és még egészségünket is. Persze olykor elszakad a cérna. Mindenkivel megesik. De nem mindegy, hogy megnyugszunk, magunkba szállunk, értékeljük az eseményeket és mefgontoltan tesszük meg a következő lépést, vagy első felindulásból követjük el a meggondolatlanságokat, melyeket később igencsak megbánhatunk. 
woman-afraid-in-bed.jpg
Az indulatainkat kezelni tényleg nem könnyű dolog. Ahhoz, hogy ezt sikerrel végezzük, meg kell ismernünk önmagunkat. Fegyelmeznünk kell önmagunkat. Tisztában kell lennünk gyengeségeinkkel és erősségeinkkel is. Sokszor ez egy élethosszig tartó folyamat. Ezekhez az önismereti lépésekhez pedig alkalmakat kell teremtenünk. A megtapasztalás fontos. A történtek kiértékelése pedig legalább ugyanannyira. És ahhoz, hogy megtaláljuk a helyet a világban, vagy például hogy megtaláljuk azt az embert, aki életünk végéig a párunk lesz, ahhoz előbb magunkkal kell tisztában lennünk. Magunkkal kell jóban lennünk. Tudnunk kell, hogy számíthatunk-e magunkra akárhogy is lesz. És ez lehet, hogy furcsán hangzik, de az egyetlen ember, aki mindig mindenhol, jóban, rosszban, betegségben, egészségben veled lesz, az TE ÖNMAGAD. Úgyhogy érdemes magunkkal barátságot kötni. Érdemes megtanulni kezelni magunkat! 
lojueguito-max-2.jpg
Csendesedj el. Zárj ki minden zajforrást. Találd meg azt, ami kikapcsol. Például, ha szép idő van, ülj ki a szabadba. Napozz, vagy pihenj az árnyékban. Szívj friss levegőt, mélyen. Érezd, hogy a tütőd megtelik a friss levegővel. Hallgasd a bioszféra muzsikáját. Ha nem tudsz kimenni a természetbe, akkor pedig keresd meg azt, ami kikapcsol. Én azt szeretem (ha a fentiek nem megvalósíthatóak), ha félhomály van, megyújthatok egy illatgyertyát, bekapcsolhatok egy kis lágy jazz-t és a kanapén fekve hagyom, hogy az illat és a zene kitisztítsa az elmém. Érzem, ahogy süppedek mélyebbre és mélyebbre. Élvezem a zenét, a harmóniát. 
64989bc06a39bd71b55057fff144ecf2.jpg
Ilyesmit élhetsz át akkor is, ha masszázsra jössz. Halk zene, félhomály, illatok. Olyan pihenés, amely nem csak a megfáradt testednek, hanem a lelkednek is jót tesz. Amikor az elején még gondolkozol, aztán egyszerűen már képtelen vagy rá. Elszáll minden gondolatod és csak fekszel.  Talán alszol is. És eltelik 1-1,5 óra és úgy érzed, hogy jobban vagy. Úgy érzed, hogy feltöltődtél vagy épp végre lenyugodtál. Akár fél óra után is azt érezheted, hogy egy hétvégét pihentél. Muszáj magaddal is foglalkoznod, nem lehet minden fontosabb! Ha Te nem vagy jól, semmi se lesz jó(l) körülötted. Ha nem megy egyedül, szólj! Segítek. Masszázzsal. Szeretettel.

Kerülj összhangba Önmagaddal!

fbfejlec.jpg

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha érdekelnek babás tartalmak is, akkor látogass meg a Babagyúró weboldalon, a Babagyúró blogon, a Facebook, valamint az Instagram oldalamon is. 

Képek hivatkozásai: http://www.hercampus.com, http://mascatesta.com, https://hu.pinterest.com

Szólj hozzá!

EGÉSZSÉGET EGY HAJFESTÉS ÁRÁÉRT?

2017. március 31. 11:51 - Thai Masszázs Neked

Az egészség széppé tesz

Nézzünk magunkba. Hányszor van, hogy azt mondjuk, "ez most nem fér bele... ááá, hát az luxus dolog, erre nincs pénzem... persze, jó is lenne, de hát elég drága". Nyilvánvalóan a masszázsárakra gondolok.

p48-1a.jpg

Persze, most jön a lerágott csont, de lássuk be igaz, még ha közhellyé is vált: miért, a büdös cigi nem drága, a gyógyszer, ha beteg leszel nem drága, az új márkás kabátod nem drága, a chips, a kóla stb. nem drága? Dehogynem! Hogy más példával is éljek: a fodrász és a kozmetikus nem drága?

689768794.jpg

Jaa, de, de az látszik... Persze. És ha belegondolsz egy masszázs sem kerül többe, mint egy ombre festés! SŐT! (két masszázs biztos kijön az árából) Tehetnél az egészségedért, nem csak a szépségért. A poén kedvéért, hogy egy újabb közhellyel éljek, a szépség belülről fakad! :D De azért gondoljunk bele! Ha valaki egészséges, az jól néz ki, élettel teli, energiától kicsattanó. Ezért magabiztos, sikeres, vonzó és boldog. És szép! ;)

3-man-and-woman-piclarge.jpg

Az egészség nem csak testi, de lelki egészséget is jelent. A masszázs során nem csak a tested, de a lelked is "meggyúródik". Kiürülnek gondolataid, elengeded a nyomasztó problémákat, nézel a semmibe és üveges tekintetedben nem látok mást, csak a teljes jótékony megsemmisülést. Átadod magad a könnyű űrnek és élvezed, hogy azon túl, hogy feloldom az elakadásokat (görcsöket) a testedben, vele együtt a lelked is kisimul. A közérzeted jobb lesz, lebegsz. Veszel egy nagy levegőt és kifújod magadból a stresszt. Élvezed, hogy minden könnyebb, minden szebb. Mosolyogsz, mert nem is érted miért, de hirtelen jobb lett a kedved. A Nap is szebben süt, a színek is színesebbek és semmi sem megoldhatatlan.

635944368337856072_jpg.png

Nos, ez az érzés már 30 perc után is érezhető. Ezt azért mondom, hogy megelőzzem a következő kifogásod, hogy nincs időd, ha mégis belátod, hogy pénzed lenne rá. :)

tm-pilbox_global_ssl_fastly_net.jpg

Nincs értelme halogatni! Ha valamiben nem vagy biztos, például nem tudod, hogy inkább száraz vagy olajos masszázst válassz, akkor írj nekem nyugodtan. Szívesen segítek és megköszönöm bizalmad! Aztán meglátod, majd Te köszönöd meg, hogy rábeszéltelek! ;)

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha érdekelnek babás tartalmak is, akkor látogass meg a Babagyúró weboldalon, a Babagyúró blogon, a Facebook, valamint az Instagram oldalamon is. 

Képek hivatkozásai: www.bankjegy.myhunet.com, www.pinterest.com, www.arrajol.com, www.ilmkidunya.com, www.themuse.com

 

Szólj hozzá!

8+1 SZABÁLY, HA MASSZÁZSRA MÉSZ

2017. március 30. 14:17 - Thai Masszázs Neked

Néhány tipp a biztos ellazulásért

Néhány ember már megfordult a kezeim alatt és van egy pár dolog, amit szeretnék megosztani azokkal, akik még nem. Persze, ez nem csak az én (mint masszőr) érdekeimet fogja képviselni, hanem masszőr kollégáim is szerintem hálásak lesznek. 

Ha rutinos masszázsra járó vagy, lehet ezek számodra evidensek, bár azért nem árt átfutni, ki tudja. Mindig tanul az ember. ;)

_dsc6880.jpgKép: www.facebook.com/thaimasszazsneked

1. Kapcsold ki a telefonod!

Nem, nem rezgőre! Kapcsold ki! Vagy legalább némára. A TE érdekedben mondom. Hidd el, baromi rossz, amikor már végre lenyugodtál és mindent elengedtél és épp némileg elszunyókáltál és akkor egyszer csak berezeg, ne adj' Isten CSÖRÖG a telefonod. Pffúú. Egyrészt annyi az egésznek, eszedbe jut minden, amitől az eltelt 15 perc óta próbálsz megszabadulni, agyoncsapva a relaxálást és igaz, ami igaz, engem is kizökkentesz. És mivel az nekem nem túl jó, az neked se lesz az. Ilyenkor én is teljesen rád hangolódok, hogy a lehető legjobb élményben legyen részed, ezért érdemes a zavaró tényezőket kiiktatni.

2. Hagyj időt magadnak!

Lehetőleg úgy időzíts, hogy ne kelljen rohannod. A masszázs vége nagyjából megegyezik azzal, mintha egy kiadós alvás, vagy pihenés után magadhoz térnél. Nem megy az sem azonnal. Először kinyitod a szemed, elkezded mozgatni a végtagjaidat, majd szép lassan felülsz. Megújulást, kilazulást, frissességet fogsz érezni, ami lássuk be, hogy akkor jó, ha ki tudjuk élvezni és nem úgy, mint a katonaságnál, hogy riadó és azonnal felpattanni. Jó, persze nem fogsz még egy órát hullapózban feküdni, de azért plusz 5-10 percet szánj rá, hogy visszatérj a jelenbe.

3. Úgy öltözz, hogy ne feszengj!

Mint ahogy azt már egy korábbi bejegyzésben olvashattad, a különböző masszázsformákhoz különböző öltözet is kell. Például, száraz masszázshoz valami kényelmes, pamut melegítő, leggings, vagy rövidnadrág pólóval, felsővel. Olajos masszázshoz csak egy alsóneműt viselsz. Ebben az esetben érdemes egy olyan darabot választani, ami kényelmes és nem feszengsz benne. Hölgyek esetében, ha pl. tangát hordanak, de úgy gondolják, hogy nem szeretnének a masszázs során abba lenni, akkor hozzanak magukkal egy hagyományosabb fazonú alsóneműt, amit átvesznek a masszázs előtt. Természetesen nem a masszőr előtt kell öltözködni, így ez könnyűszerrel megoldható. 

_dsc6946.jpgKép: www.facebook.com/thaimasszazsneked

4. Nem árt, ha rendbe szeded magad előtte.

Nos, kényes téma... és egy része inkább a hölgyekre vonatkozik. Amennyiben szőrös a lábad, a masszőr nem fog szólni, végzi a munkáját, ám, ha belegondolsz, akkor neked is jobb, ha előtte elvégzed a szőrtelenítést. Egyrészt nem kell mentegetőznöd, hogy jaj, izé, elnézést, másrészt, hidd el, a masszőr is örül neki, ha a lehetőségekhez mérten ápolt testtel találkozik. Mondjuk ha lábmasszázsra mész (és itt most már az urak is bekapcsolódnak), akkor sem árt, egy minimális házi pedikűr (sarokreszelés, körömvágás). Neked sem kell aggódnod, hogy mit szól a masszőr és ő is jobban érzi magát. 

5. Mosdó!

Mielőtt elkezdődik a masszázs, akármennyi idő is, mindenképp menj el előtte WC-re. A masszázs serkenti a nyirokkeringést és a méreganyagok távozását, aminek egyik kiválasztó szerve a vese. Nem éri meg azon görcsölni, hogy még 25 perc és megkönnyebbülhetek. Erről ennyit.

6. Ékszert levenni!

Elfogadható, az az érvelés, hogy a masszázs alapvetően egy nagyon naturális, egyszerű feltételeket igénylő, természetes kezelés. Nem nagy eszközigényű, hiszen nagyrészt egy masszőrre és egy masszírozottra van hozzá szükség. Éppen ezért, meg a masszőr munkáját könnyítvén, vedd le az ékszereidet (óra, gyűrű, karkötő, fülbevaló, bokalánc stb.). A masszázsélményt csak fokozza, ha mindjobban a természetes, puritán éneddel éled meg a folyamatot mindenféle áthidalandó akadályok nélkül, amelyek nem csak a masszőrt zavarják, de így téged is kizökkenthet a pihenésből.

driftwood-jewellery-hanger-2.jpgKép: www.driftwooddreaming.co.uk

7. Férfi vagy nő?

Bizony a masszázs testi kontaktussal jár: tehát a masszőr hozzád fog érni. Ha olajos masszázst választasz, akkor még ruha sem lesz rajtad. Evidens, de azért nem árt, ha felidézed ezeket, mielőtt masszőrhöz mennél. El kell döntened, hogy női vagy férfi kezek alatt tudsz jobban ellazulni. Kipróbálhatod mindkettőt, de abban az esetben nem érdemes kísérletezgetni, ha valamelyik nem felé egyértelmű ellenállásod van. Ugyanis akkor borítékolható, hogy nem fogod élvezni a masszázst. 

8. Otthon vagy nem otthon? Ez itt a kérdés.

Ha olyan masszőrhöz készülsz időpontot foglalni, aki házhoz is megy, akkor érdemes átgondolni, hogy inkább hozzá menj, vagy ő jöjjön. Ugyanis már mindkét verzióval találkoztam: van, aki azt mondja, hogy ő jobban szereti otthon, mert az a saját kis kialakított környezete, biztonságban érzi magát, jobban ellazul. De volt már olyan is, amikor valaki kifejezetten kérte, hogy hozzám jöhessen, mert ő otthon nem bír lazítani. Jönnek a folyamatos gondolatok, hogy mit kéne még csinálnia, az ismerős (és bosszantó) hangok a szomszédoktól és így képtelen kikapcsolni. Márpedig itt kezdődik a dolog sikeressége.

+1 Mégsem jó az időpont.

Kérlek, ha mégsem jó az időpont, akár te mész, akár hozzád megy a masszőr, MONDD LE! Csak egy telefon, vagy sms, vagy chat üzenet vagy email, vagy bármi, de az időbeosztás neked is fontos. Ez alapvető tisztelet egymás felé. A masszőr tuti szólni fog neked, ha valamiért nem tudna menni hozzád, hiszen állandóan a naptárát bújja, így nem tud elfelejteni.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha érdekelnek babás tartalmak is, akkor látogass meg a Babagyúró weboldalon, a Babagyúró blogon, a Facebook, valamint az Instagram oldalamon is. 

 

Szólj hozzá!

MASSZÁZS. JÓ LENNE, DE...

2017. március 30. 12:09 - Thai Masszázs Neked

Kérdések, amiket eddig nem mertél feltenni.

Többször találkoztam már azzal a helyzettel, hogy valaki szívesen ment volna masszázsra, azonban mégsem ment. Miért? Hát kifogás az volt: most épp nagyon hajszolt időszakot élek; jó lenne, de hát kinek van rá ideje, főleg gyerek mellett; jaj, igen, már akartalak hívni; tervezem, de mindig közbejön valami stb. Az esetek többségében viszont nem a fentiek voltak a valódi okok, hanem az a helyzet, hogy nem mertnek eljönni... Ijesztő dolog ez a masszázs! :) Bár a viccet félretéve, tényleg lehet az, hogy ha az ember nem tudja, hogy mi vár rá. Ha esetleg még nem volt ilyesmiben része, fogalma sincs hogy viselkedjen, mit vegyen fel, beszéljen vagy ne, ciki, ha elalszik vagy sem, milyen lesz, ha hozzáér egy idegen és hasonló aggályok. 

4dbf3375f13cdff7719d1408e8f07106.jpgKép: www.pinterest.com

Fontosnak tartom ezek tisztázását, mert sehol sem találkoztam még olyan írással, ahol ezeket a dilemmákat eloszlatnák. Úgyhogy úgy döntöttem itt az idő beszélni erről is, tabuk nélkül! :)

1. Mit vegyek fel a masszázshoz?

Ez attól is függ, hogy milyen masszázsról van szó. Thai generál masszázs esetén (ez egy szárazon, vagyis ruhában történő masszázs) mindenképp valami kényelmes öltözetet. Semmiképp sem kosztümöt harisnyával vagy farmert, inkább melegítőt, leggigs-et, rövid nadrágot. Fontos, hiszen kimozgatások lesznek a masszázs során és ehhez szükség van a könnyed öltözetre. De hát, hogy is lehetne lazítani egy szoros ruhában? :)

Amennyiben (aroma)olajos masszázsról beszélünk, más a helyzet. Ekkor csak fehérneműt viselünk. Hölgyek esetén még melltartó sincs, de nem kell aggódni, hiszen kapnak törölközőt takarásképp. Így a szégyenlősebb vendégeknek sem kell aggódniuk fedetlenségük miatt.

shopping-clothes.gifKép: www.trendcity.hu

2. Mi fog történni a masszázs során?

A masszőr feladata a masszázs menetének koordinálása. Fontos az előzetes felmérés. Én mindig kikérdezem a vendégeket, hogy van-e esetleg olyan problémájuk egészségügyi vonatkozásban, amiről feltétlenül tudnom kell. Ez nagyon fontos, hiszen

a jó masszőr egyénre szabja a masszázs menetét és az igényeknek megfelelően alakítja azt.

Egy aromaolajos masszázs esetén, kiváltképp kismamáknál, nagy hangsúlyt kell fektetnünk az esetleges allergiákra. Szerencsére mindenre van megoldás, hiszen bármilyen furcsán is hangzik, akár kókuszolajat, vagy napraforgóolajat is használhatunk masszázs során. De kismamák esetén szoktuk azt is javasolni, hogy hozza el azt a krémet, amit ő használ és biztos nem allergiás rá. A cél elérése érdekében rugalmasan kezeljük ezeket a dolgokat, hiszen minden ember más.

 

_dsc6832.jpgKép: www.facebook.com/thaimasszazsneked/

Nos, amit azért sejthetünk, hogy a masszőr mindenképp hozzánk fog érni. És elképzelhető, hogy az a masszőr idegen és először járunk nála. Ezt fontos átgondolnunk. Ahogy azt is, hogy kitől fogadunk szívesebben érintést: egy férfi vagy inkább egy nő társaságában tudjuk magunkat jobban elengedni? Ezek borzasztó fontos kérdések, hiszen, ha ezeket nem tudjuk magunkban tisztázni, akkor csak a feszengés marad. Úgy pedig semmi értelme.

3. Beszélgessek vagy maradjak csöndben?

Ahogy jól esik! Én általában nem kezdeményezek beszélgetést, főleg akkor nem, ha az illető először jár nálam. Nem azért, mert nem érdekel, hogy ki ő, s mi ő, hanem azért, mert kikapcsolódni jött hozzám. És ha ezt beszélgetéssel szeretné párosítani, akkor szívesen beszélgetek, azonban ha ő inkább egy csendes típus, egész nap nyüzsgés veszi körül és csak egy kis csöndre vágyik, akkor had kaphassa azt, amiért jött.

Tehát beszélgetni NEM KELL, de LEHET! :)

to-speak-or-not-to-speak-1-638.jpgKép: www.slideshare.net

4. Tök ciki, elaludtam, ne haragudj!

Úú, nehogy elnézést kérj! A legnagyobb elismerés, ha elalszik nálam a vendég! Ez azt jelenti, hogy teljesen képes volt kikapcsolni, ellazulni! Vagyis én mondok köszönetet a bizalomért! :)

_dsc6887.jpgKép: www.facebook.com/thaimasszazsneked/

5. Mi lesz masszázs után? Mit kell érezni?

Mindig elmondom, hogy a masszázs egy nagyon összetett dolog. Nem csak a testre, de a lélekre is hat. A test tartalékaitól függően más és más hatásokat tapasztalhatunk: van, aki teljesen energetizált lesz, felpörög, mások viszont ellazulnak, alszanak, elálmosodnak, bambulnak maguk elé (azaz "egysejtű módba" lépnek:). Attól függ, hogy kinek mit tartalékol a teste és épp mire van szüksége. Bízzunk magunkban, a szervezetünk mindent tud! Egy viszont közös, a nyirokkeringés és ezáltal a méregtelenítés folyamata élénkül. Tehát egységesen elmondható, hogy a szervezetre frissítően hat, így fontos, hogy sok vizet igyunk a masszázs után, támogatva ezt a folyamatot és a tisztulást. Ami a lelket illeti: bizony sok minden elindulhat egy masszázstól. Van, aki örömet érez és "repked", van, akit megszáll a nyugalom és van, akiből régen elnyomott érzelmek törnek elő. Érdekes kérdés, érdemes figyelni magunkat! Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, köszönöm, ha megtisztelsz vele és elmondod, hogy Nálad mit váltott ki! :)

ztsyva.jpgKép:wallpapersafari.com

Remélem, sikerült minden kényes kérdést megválaszolnom, ami esetleg felmerülhet és visszatarthat bárkit is a masszázstól! Amennyiben valakiben még maradtak kérdések, ne habozzon feltenni! ;)

A masszázs azért van, hogy feltöltsön bennünket testileg és lelkileg!

Hát ne túléljük, hanem élvezzük!

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha érdekelnek babás tartalmak is, akkor látogass meg a Babagyúró weboldalon, a Babagyúró blogon, a Facebook, valamint az Instagram oldalamon is. 

2 komment

3 TUTI TIPP, HOGY TE LEGYÉL A LEGFITTEBB TAVASSZAL IS

2017. február 20. 08:00 - Thai Masszázs Neked

Jön a tavasz, ébresztő!

Lassan beköszönt a tavasz. Ilyen kemény tél után épp itt lesz már végre az ideje. A tél folyamán legyengült szervezetünkre azonban kiemelt figyelmet kell szentelnünk.

uj.pngKép: http://www.thaimasszazsneked.hu/

NÉZZÜNK NÉHÁNY TIPPET, HOGY MARADHATSZ FITT ÉS EGÉSZSÉGES AZ ENYHÜLŐ IDŐVEL ÉLEDŐ BAKTÉRIUMOK ÉS VÍRUSOK ELLENÉRE IS

 1. Igyunk sok folyadékot, lehetőleg tiszta vizet

Habár télen nem kívánjuk annyira a folyadékot, mégis muszáj unszolni magunkat, hogy igyunk. Gondoljunk csak bele, nem csak a hideg miatt lehet száraz és repedezett a bőrünk, hanem a folyadékhiány miatt is. Ha annyira nem szeretjük a sima vizet, akkor az édesített italok helyett, némi citrommal adjunk neki pikáns ízt. Így C-vitaminhoz is jutunk, bőrünknek is jót tesz, valamint italunk is finomabb! ;) Talán ilyenkor jobban kívánjuk a meleg italokat, ezesetben bátran fogyasszunk zöld- vagy gyógyteákat (csalán, kamilla, hársfa, ami kiváló megfázás esetén is) cukormentesen.

lemon-water.jpgKép:http://www.rebootwithjoe.com

2. Mozogjunk rendszeresen, aludjunk eleget

Semmi új? Tényleg semmi, de talán még mindig sokan nem tudják, hogy a mozgással bizony sokat tehetünk nem csak a formás idomokért, hanem immunrendszerünkért is. Akik rendszeresen mozognak és megfelelő mennyiségű időt hagynak regenerálódásukra, sokkal fittebben veszik a mindennapi akadályokat, egészségesebbek, életerősebbek és kevésbé teríti le őket a sok kórság, valamit a stressz által okozott különböző negatív hatások.

sleeping-woman-and-alarm-clock-bedroom-home.jpgKép:www.medicaldaily.com

3. Járjunk thai masszázsra

Hogy jön ez ide? Furcsa? Pedig nem az. A thai kultúrában évezredek óta "védekeznek" a betegségek ellen masszázzsal. A thai masszázs képes aktiválni a szervezet öngyógyító mechanizmusait, támogatni immunrendszerünk erősödését. Nem csak testileg, de lelkileg is. Hiszen tudjuk, hogy mindkettő nagyon fontos, nem hiába született meg az az ősrégi mondás, hogy "ép testben ép lélek". Lelkiállapotunk erősen kihat közérzetünkre is. A masszázs során ellazulhatunk, elengedhetjük gondjainkat, kiűzhetjük a stresszt, kicsit magunkkal foglalkozhatunk, vagy csak élvezhetjük az ellazító mozdulatokat. Természetesen aromaterápiás jelleggel is hat a jótékony gyógynövények belélegzése, amennyiben aromaolajos masszázst választunk. Testünk tudja mire van szükségünk, adjuk meg neki az esélyt a kibontakozásra!

_dsc6081.jpgKép: http://www.thaimasszazsneked.hu/, http://zsoltkudar.com/

Örömteli, egészséges, szép tavaszvárást mindenkinek! :)

 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha érdekelnek babás tartalmak is, akkor látogass meg a Babagyúró weboldalon, a Babagyúró blogon, a Facebook, valamint az Instagram oldalamon is. 

 

 

 

Szólj hozzá!

3 ELLENÁLLHATATLAN VALENTIN NAPI AJÁNDÉKÖTLET

2017. február 13. 16:34 - Thai Masszázs Neked

Nos, a Valentin nap egyre megosztóbb. Van, aki oda van érte és alig várja, van aki szinte ellenkampányol.

sziv_1.jpgKép: http://thegreengables.co.uk

Ha Te inkább az ünneplők táborát erősíted, akkor súgok néhány kihagyhatatlan ötletet, amivel meglepheted Kedvesed:

1. Készíts neki reggelit

Ki ne szeretne gőzölgő kávé illatára ébredni... Főleg, ha ágyba  is hozzák a kedvenc reggelidet. Ez a kedvesség igazából a szeretetedből fakadó önfeláldozásodon (hogy korán felkelsz még a párod előtt) és a kreativitásodon kívül nem kerül extra nagy összegbe. Egy finom croissant vagy egy jó tojásrántotta remekül indítja a napot. Arról nem is beszélve, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés, úgyhogy minden szempontból kitűnő. ;)

breakfast1.jpgKép: http://demo.oboxsites.com

2. Lepd meg virággal

Ez mondjuk főképp az uraknak szól. Minden nő szereti a virágot. Főleg kapni egy fess úriembertől. Hát még a Kedvesétől! :D Legyen kicsi, nagy, egy szál vagy csokor, mindegy. Szeretjük! ;) (máskor is....)

virag.jpgKép: https://www.pinterest.com

3. Kényeztesd

Gondoltad volna, hogy tehetsz neki úgy is jót, ha Te nem vagy vele? De-de... Például thai masszázzsal. Hidd el, ezzel aztán tényleg mindketten nyertek. Kedvesed kisimult, jókedvű, pihent lesz és nem lesz ereje vitatkozni. Nem rossz, ugye? ;) Ezen túl egy értelmes ajándékot is adsz, amit garantáltan imádni fog! Minek adnál egy újabb "cuki plüssmacit", ha van jobb is? ;) Bővebb infót itt találsz. ;)

_dsc6079.jpgKép: http://www.thaimasszazsneked.hu, http://zsoltkudar.com

Jó ünneplést! ;)

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha érdekelnek babás tartalmak is, akkor látogass meg a Babagyúró weboldalon, a Babagyúró blogon, a Facebook, valamint az Instagram oldalamon is. 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!